Doi câini au fost salvați dintr-o groapă adâncă de 15 metri, la Comăna de Jos

Doi câini au fost salvați dintr-o groapă adâncă de 15 metri, joi seara, la Comăna de Jos, după o misiune dificilă de 6 ore. Printre primii care au intrat în groapă pentru a salva animalele a fost jurnalistul brașovean Claudiu Loghin. La acțiune au participat trei echipe de salvare.

Animalele înfometate au fost recuperate, din groapa în care se  aflau de trei zile, de salvatorii din mediul subteran și speologic.

„Cățeii au stat în groapă două zile. Noi am fost solicitați astăzi de către ISU la ora 15:43 pentru a-i sprijini în soluționarea acestei probleme. Până am ajuns la fața locului colegii de la ISU au lărgit gaura de intrare și au asigurat intrarea”, spun salvamontiștii brașoveni. La acțiunea de salvare au participat echipe specializate din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov și ISU Brasov.

Printre primii care au intrat în groapă pentru a salva câinii este jurnalistul brașovean Claudiu Loghin, reporter la Observator, pasionat de speologie. Loghin lucrează în presă din 1999, iar în televiziune din 2004. La Observator a ajuns în octombrie 2020.

Amanet King Onix
Florian Shaorma
Demgy
Spalatoria GPC
Mogaldea Therapy
Proaspat Alb
Fantanita Craiesei
Second hand & outlet

„Imediat după apelul primit, salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Făgăraș s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială de intervenție și un echipaj de prim ajutor. S-a acționat în sistem integrat cu salvatorii din mediul subteran și speologic pentru recuperarea celor doi patrupezi.

La acțiunea de salvare, care a durat mai mult de 6 ore, au participat echipe specializate din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov și ISU Brașov. După cele 6 ore intense, în care cele 3 echipe de salvatori au intervenit atat pentru extragerea celor 2 animale, cât și pentru asigurarea perimetrului, patrupezii au fost extrași din șanț și predați în siguranță stăpânului”, a transmis ISU Brașov.


Apreciază
Distribuie