Taxa de salubritate s-a majorat de la 17,5 lei la 20 de lei/persoană pe lună

Taxa de salubritate pe care o vor plăti făgărășenii în 2024 s-a majorat de la 17,5 lei/persoană la 20 de lei/persoană pe lună.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Local din 31 ianuarie. În proiectul de hotărâre inițiat de primarul Gheorghe Sucaciu și aprobat de Consiliul Local se precizează că acesta a fost elaborat cu scopul de a răspunde nevoilor cetățenilor municipiului, „pe considerente legale referitoare la prioritizarea interesului general al colctivităților locale, la satisfacerea cât mai completă a cerințelor și protejarea intereselor acestora, întărirea coeziunii economico-sociale la nivelul colectivităților locale, precum și dezvoltarea durabilă a unităților administrativ-teritoriale.”

19.000 de persoane au fost luate în calcul la stabilirea taxei de salubritate în acest an, cu 7.000 mai puține decât anul trecut. În 2023, au fost luate în calcul aproximativ 26.000 de persoane. Potrivit primarului Gheorghe Sucaciu, datele privind populația provin de la Statistică, iar primăria a constatat că numărul beneficiarilor serviciului de salubritate este de aproximativ 19.000. Edilul afirmă că există persoane care, deși au domiciliul în Făgăraș, locuiesc în alte localități și plătesc acolo salubritatea, în plus sunt studenți sau liceeni care nu pot fi taxați pentru că sunt plecați din municipiu și nu produc deșeuri.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
Monumente funerare
Amanet King Onix
Demgy
JTTI

26.284 de locuitori are Făgărașul, potrivit rezultatelor Recensământului desfășurat în anul 2021, publicate în decembrie 2023. Vezi rezultatele aici.

Ședința de CL poate fi urmărită aici.


Apreciază
Distribuie