Preţul ierbii pentru păşunat a fost micșorat de la 0,10 lei/kg la 0,08 lei/kg

Preţul ierbii pentru păşunat a fost micșorat de la 0,10 lei/kg la 0,08 lei/kg, în urma solicitărilor primarilor din judeţ.

Consiliul Judeţean Braşov a modificat preţurile medii ale produselor agricole pe baza cărora se evaluează în lei veniturile din arendă exprimate în natură, pentru anul 2024, în cadrul şedinţei ordinare desfăşurate miercuri, 31 ianuarie. Modificarea a vizat preţul ierbii pentru păşunat, care a fost diminuat de la 0,10 lei/kg la 0,08 lei/kg.

„Preţul revizuit a fost stabilit în urma consultării pe care specialiştii din executivul CJ Braşov au avut-o cu reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Braşov, care la rândul lor au contactat mai multe unităţi administrativ-teritoriale deţinătoare a unor suprafeţe importante de păşuni, iar din analizele făcute a rezultat necesitatea ca preţul propus de DAJ şi aprobat iniţial în plenul CJ Braşov, în cuantum de 0,10 lei/kg, să fie redus la 0,08 lei/kg”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Brașov.

Reno Depo
Spalatoria Aqua Carpet
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Proaspat Alb

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Consiliul Judeţean Braşov aprobă anual, pe baza informaţiilor transmise de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană, stabilirea preţurilor medii ale produselor agricole specifice zonei noastre (cereale, plante tehnice, legume, fructe şi furaje, inclusiv fân şi iarbă), în funcţie de care se evaluează veniturile din arendă exprimate în natură, pentru anul următor.

Prețurile medii ale produselor agricole din anul 2024 aprobate la nivelul fiecărui judeţ pot fi consultate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


Apreciază
Distribuie