După 44 de ani, ÎPS Serafim s-a întors în Pojorta

Începutul lunii septembrie a adus multă bucurie credincioșilor satului din Țara Făgărașului.

Preotul care a slujit la altarul bisericii, în urmă cu 44 de ani, a revenit în mijlocul oamenilor pentru a săvârși o slujbă religioasă.
Cel care a venit printre săteni, de pe băncile Institutului de Teologie de la Sibiu, în 1974, este astăzi Arhiepiscopul ortodox al Germaniei, Austriei și Luxemburgului și Mitropolit al românilor ortodocși din Germania, Europa Centrală și de Nord.

Spre bucuria sătenilor și, mai cu seamă, a celor care l-au cunoscut în urmă cu patru decenii, ÎPS Serafim Joantă a săvârșit taia Sf. Maslu și a înălțat rugăciuni pentru locuitorii acestui ținut, alături de alți zece preoți.

În cuvântul rostit în fața enoriașilor, IPS Serafim s-a arătat profund emoționat de momentul revenirii în satul în care a slujit pentru prima oară în urmă cu peste patru decenii și i-a îndemnat pe săteni să se roage necontenit și să păstreze vie credința ortodoxă.

Bursele brancovenesti
Monumente funerare

Înaltul ierarh a subliniat că Occidentul oferă oamenilor multe posibilități materiale dar că, în plan spiritual, românii suferă printre străini. Tinerii români stabiliți departe de țară duc dorul celor de acasă și sunt lipsiți de cele mai valoroase repere: familia rămasă departe, prietenii, casa părintească și tradițiile strămoșești.

Ca o încununare a momentului emoționant petrecut în biserica arhiplină, alături de IPS Serafim, în altarul lăcașului din Pojorta s-au aflat toți preoții care au slujit aici în ultimii 44 de ani: Ioan Mitu, protopopul Ioan Ciocan, Ioan Sabău și, actualul paroh, Mădălin Sandu.

CSM


Apreciază
Distribuie