Elevii care vor beneficia de Bursa de reziliență

Ligia Deca a anunțat introducerea unei noi categorii de elevi care vor beneficia de Bursa de reziliență, în valoare de 300 de lei pe lună.

Bursa de reziliență va fi acordată și elevilor cu afecțiuni oncologice sau cronice, școlarizați pentru o perioadă mai mare de patru săptămâni.

„De Bursa de reziliență vor beneficia și elevii cu afecțiuni oncologice sau cronice, școlarizați pentru o perioadă mai mare de patru săptămâni în cadrul așa-numitei «școli din spital» sau la domiciliu. Aceasta este o categorie nouă de beneficiari, introdusă acum atât la Bursa de reziliență cât și la Bursa socială. În ceea ce privește Bursa de reziliență, pentru elevii claselor a V-a se va lua în considerare media primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs, iar pentru elevii clasei a IX-a se va lua în considerare media de admitere la liceu”, a spus Ligia Deca, luni, potrivit Educație Privată.

Ministrul Educației a precizat că „scopul acestei burse este de a motiva și elevii, care au în acest moment rezultate medii, să progreseze. (…) Cuantumul bursei de reziliență va fi de 300 de lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obținut cel puțin media anuală 7 și se află printre primii 30% dintre elevii din clasă, din punctul de vedere al rezultatelor.”

Ligia Deca susține că principiul de a acorda burse pentru un procent dintre elevii fiecărei clase este unul bun. Citește articolul integral pe Educație Privată.

 


Apreciază
Distribuie