Epidemie de rujeolă în România, anunță Ministerul Sănătății

sursa foto: dreamstime.com

Ministerul Sănătății a declarat, marți seara, epidemie de rujeolă la nivel național, din cauza creșterii îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și a numărului mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați.

Măsura anunțată are scopul de a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe. De asemenea, Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

BPM - excavatorist
Amanet King Onix
Sumi Agro - Shigeki
Demgy
Proaspat Alb

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

„Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani. Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare”, a precizat Ministerul Sănătății.


Apreciază
Distribuie