Expoziție de icoane, în muzeul din Cetate. Vernisajul este transmis live pe Facebook

Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat și artistul Raluca Jurcovan vă invită la vernisajul expoziției „Floarea vieții”. Evenimentul are loc joi, 22 aprilie 2021, ora 12:00, în Turnul Thomory, etajul I.

Expoziția reunește peste 100 de icoane realizate de Raluca Jurcovan. Jumătate dintre acestea sunt pictate pe glajă și sticlă iar cealaltă jumătate cusute cu acul, pe pânză de casă, țesută în război de Mariana și Gheorghiță Neacșu.

Un alt exponat al acestei expoziții este cămașa floarea vieții, creată de artist special pentru această expoziție; este o cămașă simbol, ce leagă două lumi: cea a icoanelor pe sticlă și cea a cămășilor tradiționale. Din îmbinarea celor două meșteșuguri, au luat naștere icoanele cusute pe pânză, care își au originea în multitudinea izvoadelor caracteristice diferitelor centre de pictură a icoanelor pe sticlă dar sunt realizate cu materiale și tehnici specifice broderiei.

Vernisajul se va transmite live pe paginile oficiale de Facebook ale muzeului – Cetatea Făgărașului și Muzeul Țării Făgărașului.

Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Florian Shaorma
JTTI
Monumente funerare

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 22 aprilie – 6 decembrie 2021, de marți până vineri, în intervalul orar 08:00 – 18:00; sâmbăta și duminica între 10:00 – 18:00.


Apreciază
Distribuie