„Voci pentru mâini”, o aplicație mobilă pentru persoanele cu deficiențe de auz

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că a fost lansată o aplicație mobilă pentru persoanele cu deficiențe de auz din România. Este, totodată, și o platformă web prin care aceste persoane pot apela video un interpret, pentru servicii de interpretare mimico-gestuală în timp real.

Aplicația se numește „Voci pentru mâini”, poate fi accesată în browser sau descărcată gratuit din App Store și Google Play și este la dispoziția oricărei persoane cu deficiențe de auz, pe baza unui cont de utilizator pe care și-l poate crea în platformă.

Persoanele cu deficiențe de auz întâmpină dificultăți mari de comunicare atunci când merg la bancă, la avocat, la un oficiu poștal sau în alte interacțiuni cu autoritățile statului ori servicii comerciale. De aceea, au nevoie frecvent de un interpret în limbaj mimico-gestual.

UPRUC-CTR
Proaspat Alb
Monumente funerare
RIM Fam
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Qi Meridian
Autopel

Până acum, deficientul de auz putea să solicite să fie însoțit de interpret, care intermedia această comunicare la fața locului, însă distanța, agenda încărcată sau indisponibilitatea interpretului făceau dificile sincronizările deficienților de auz cu interpreții.


Apreciază
Distribuie