Făgăraş: Memorial de judo şi etapă pe euroregiune

Sâmbătă, 26 aprilie, s-au desfăşurat la Colegiul Naţional ,,Radu Negru” etapa a III-a pe euroregiune la copii U 12 şi U 14 (masculin şi feminin), precum şi Memorialul de Judo ,,Gheorghe Gujbă” la copii U 16 (masculin şi feminin), ajuns la ediţia a IV-a.

Etapă pe euroregiune

La cele două competiţii au participat 242 de sportivi de la 17 cluburi din ţară. Clubul Sportiv Municial Făgăraş, condus de antrenorul Dragoş Ioan Vichente, a participat cu 11 judokani la euroregiune şi cu 3 sportivi la Memorial. Copiii nu şi-au dezamăgit antrenorul şi cei mai mulţi dintre ei au reuşit să se califice pe locuri fruntaşe.

La etapa pe euroregiune, nivel de vârstă U 12, s-au clasat pe podium: Căian Eugen (27 kg) – loc III, Căian Ioan (34 kg) – loc III, Broş Paul (42 kg) – loc III, Grama Alexandru (+55 kg) – loc I.

,,Căian Ioan şi Grama Alexandru de la nivelul de vârstă U 12, s-au calificat la faza finală în urma punctajelor acumulate la cele trei etape de la Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc şi Făgăraş. Etapa finală este programată la Bacău în perioada 7-8 iunie”, a explicat antrenorul Dragoş.

La nivelul de vârstă U 14 au reuşit să urce pe podium făgărăşenii: Căian Alexandra (40 kg) – loc III, Căian Ioana (48 kg) – loc II şi Pipirig Alexandru (+60 kg) – loc II. Toţi cei trei vor merge mai departe la faza finală de la Bacău.

In memoriam

Florian Shaorma
Agromar
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Moveos
Firma servicii renovare
Gheorghe Gujbă
Gheorghe Gujbă

În aceeaşi sală de concurs, dar pe o altă saltea, s-a desfăşurat Memorialul de Judo ,,Gheorghe Gujbă” la copii nivel de vârstă U 16.

De la CSM Făgăraş au luat parte 3 judokani şi toţi trei au terminat concursul pe podium: Drumea Vlad (55 kg) – loc I şi medalie de aur, Vâja Valentin (60 kg) – loc I şi medalie de aur, Ţâmboi Darius (+73 kg) – loc II şi medalie de argint.

,,La Memorial au luat parte 86 de sportivi din Bucureşti, Constanţa, Deva, Miercurea Ciuc, Braşov, Târgu Mureş, Sibiu, Covasna şi Harghita,” a declarat Dragoş Ioan Vichente.

Denumirea Memorialului vine de la fostul antrenor al echipei Nitramonia, Gheorghe Gujbă, cel care a obţinut, prin sportivii săi, două medalii de aur la Campionatele Europene de Seniori, o medalie de argint la Campionatele Mondiale şi una de bronz la Olimpiada de la Los Angeles, din 1984.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie