Făgărășean arestat pentru 30 de zile. Bărbatul conducea fără permis, iar numerele de înmatriculare erau ale altei mașini

foto: Poliția Română

Polițiștii din Voila au deschis un dosar penal în care este cercetat un  făgărășean în vârstă de 50 de ani, prins pe raza localității Săsciori în timp ce conducea o mașină care avea numerele de înmatriculare ale altui autoturism. Bărbatul, care nu avea nici măcar permis de conducere, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Șoferul a fost oprit pe un drum județean din localitatea Săsciori, pe 17 septembrie, în jurul orei 21:00. În timpul verificărilor, polițiștii au stabilit că cel identificat la volanul autoturismului, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Făgăraș, nu este posesor de permis de conducere.

„Mai mult decât atât, vehiculul pe care îl conducea avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare ce au fost atribuite legal unui alt vehicul. Interogările efectuate în bazele de date au arătat că numerele de înmatriculare ale vehiculului oprit în trafic fuseseră reținute cu un an în urmă de către polițiștii rutieri pentru faptul că acesta a circulat fără să fi fost asigurat cu asigurare RCA.

Fată de întreg materialul probator constituit, polițiștii au dispus reținerea bărbatului și introducerea acestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. pentru o perioadă de 24 de ore.

După prezentarea conducătorului auto de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Făgăraș, a fost admisă propunerea și s-a dispus arestarea preventivă a peroanei bănuite pentru o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, transmite IPJ Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.


Apreciază
Distribuie