Făgărășeanul Andrei Stanciu a câștigat Premiul pentru Cel mai bun text dramatic, la un festival național de teatru

foto: Andrei Stanciu / arhiva personală

Andrei Stanciu, membru al trupei „Thalia” a Casei Municipale de Cultură Făgăraș, a obținut Premiul pentru Cel mai bun text dramatic la Festivalul de Teatru De-a Râsu’-Plânsu’, organizat de Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Brașov.

Este posibil ca în curând să vedem un spectacol jucat pe scenă bazat pe textul făgărășeanului, pentru că Şcoala Populară de Arte Braşov i-a oferit posibilitatea de a-l produce.

„Sunt în trupa «Thalia» de opt ani de zile și am decis să încerc și această latură a teatrului. Lucrez la acest text din toamna anului trecut și am vrut să-mi încerc norocul. Se pare că a fost o reușită, am fost uimit și mă bucur că juriul l-a apreciat”, ne-a declarat Andrei Stanciu.

Elev al Colegiului Național „Radu Negru”, tânărul se gândește să urmeze studiile unei facultăți de arte din România.

Și trupa de teatru „Thalia” a Casei Municipale de Cultură Făgăraș a obținut un premiu, la același festival, pentru spectacolul „Deșteapta Pământului” de Victor Ion Popa.

„Au urcat pe scenă Aura Tărnăuceanu, Ștefania Pică, Vlad Pedestru și Andrei Stanciu. La finalul celor două zile minunate, Trupa «Thalia» a obținut Premiul Special In Memoriam Dan Săndulescu – actor și profesor de teatru, recompensând astfel calitatea regiei și interpretării”, spune Ionuț Sas, coordonatorul tinerilor actori.

Spalatoria GPC
Proaspat Alb
True Energy
JTTI
Narin
Florian Shaorma
Belvedere - revelion 2023

În cele două zile de festival au putut fi urmărite 20 de spectacole, prezentate de trupe din întraga țară.

„Îi felicit pe profesorul Ionuț Sas și pe tinerii artiști care au câștigat premiile. Sunt foarte încântată că după ani de muncă și dăruire ne bucurăm alături de tinerii noștri talentați”, a declarat Diana Gribincea – Popa, managerul Casei de Cultură Făgăraș.

Ediția a XIII-a a Festivalului de Teatru De-a Râsu’-Plânsu’ avut loc în perioada 28-29 aprilie 2023. Din juriu au făcut parte: actrița Afrodita Androne, regizorul și actorul Dan Tudor și Carmen Moruz, actriță și director al Școlii de Arte Brașov.

„Scopul festivalului este să ofere posibilitatea tinerilor să se exprime prin intermediul teatrului, să-şi demonstreze calităţile artistice, atît cele actoriceşti, cât şi cele dramatic-literare”, potrivit organizatorilor.


Apreciază
Distribuie