Făgărășeanul Paraschiva a obținut încă două medalii pentru România

foto: Observatorul Militar

Plutonierul-adjutant Dumitru Nicolae Paraschiva și plutonierul-adjutant (rz) Cătălin Cristian Olteanu au reprezentat Armata României la „British Rowing Virtual Championships”, un concurs de canotaj în sală, organizat de British Rowing în parteneriat cu Invictus Games Foundation.

În finala probei de 2000 m, făgărășeanul Dumitru Nicolae Paraschiva a obținut medalia de aur cu un timp de 07:12.7.

Al doilea reprezentant al României, Cătălin Cristian Olteanu s-a clasat al 5-lea în grupă, potrivit Observatorului Militar.

Ambii sportivi au ajuns pe podium și în finala probei de 500 m:  Paraschiva pe locul 2, Olteanu pe locul 3.

Saga Victoria - bucatar
Monumente funerare
TMF Copy Center
foto: Observatorul Militar

Plutonierul-adjutant Dumitru Nicolae Paraschiva a fost rănit în anul 2009, în Afganistan, în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă. Autovehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, ulterior patrula fiind atacată cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc.

În urma incidentului, militarul a suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă. A rămas cu leziuni permanente la ochiul stâng, nu mai aude deloc cu urechea stângă, iar auzul la urechea dreaptă i-a fost afectat.

Plutonierul-adjutant (rz) Cătălin Cristian Olteanu a început de mai puțin de un an să se antreneze la canotaj în sală, iar aceasta a fost prima competiție la care a participat. Cristian Olteanu a fost rănit în 2011, în Afganistan, în urma deflagrației unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv. Un şrapnel i-a perforat capul și obrazul drept, iar ochiul drept și nasul i-au fost sparte. A rămas fără un ochi, are pierderi de memorie și i-au fost implantate proteze de titan pentru a-i reconstrui fața.


Apreciază
Distribuie