La Făgăraş se strigă: “Uniţi salvăm Roşia Montană”

Protestele de apărare a valorilor culturale, patrimoniale, economice şi sociale de la Roşia Montană din judeţul Alba s-au oprit deocamdată la Făgăraş. Dar nu de tot! Rosia Ziar

      Protestele vor fi reluate duminică, 22 septembrie, de la ora 17.00. Conform iniţiatorilor acţiunilor de protest, duminică se doreşte o manifestare generală. Până acum s-au strâns doar câteva persoane în mod spontan pentru a fi solidari cu miile de manifestanţi din toată ţara.

      Mai multe organizaţii non-guvernamentale făgărăşene au solicitat chiar şi o autorizaţie din partea Primăriei Făgăraş, pentru ca oamenii să nu se mai teamă să iasă în stradă. Primarul Sorin Mănduc a declarat că solicitarea acestora a fost analizată şi autorizată conform normelor în vigoare.

     De asemenea, pe reţelele de socializare au fost deja postate mai multe anunţuri care îi îndeamnă pe Făgărăşeni să participe la aceste acţiuni. Peste o sută dintre ei au confirmat deja prezenţa, iar acum nu mai rămâne decât să se ţină şi de cuvânt, printr-un lucru practic: prezenţa în parcul din centru, ca un semn de solidaritate cu miile de protestatari din toată ţara.

Florian Shaorma
Fantanita Craiesei
Spalatoria GPC
Demgy
Cabinet ORL
Proaspat Alb
Second hand & outlet

      Unul dintre susţinătorii protestelor de la Făgăraş, vorbind despre manifestarea din centrul oraşului, a spus: “nu vrem să deranjăm ordinea şi liniştea publică. Vrem să ne dăm întâlnire în centru, să povestim, să socializăm, să ne consultăm cu privire la avantajele şi dezavantajele mineritului din toată ţara. E de preferat ca nici un partid politic să nu încerce să politizeze manifestarea, deoarece totul ar fi în zadar. Ne întâlnim ca să ne bucurăm unii de alţii, ca să susţinem valorile româneşti”.

(Alexandru Socaciu)

Pentru a afla de ce făgărăşenii sunt solidari cu Roşia Montană, click aici: https://www.bunaziuafagaras.info/rosia-montana-nu-exista-pentru-fagaras/


Apreciază
Distribuie