Fanii Proconsul s-au întâlnit la Drăguş

La Drăguş a fost reînviat weekend-ul trecut obiceiul străvechi al Buzduganului. Sunt deja câţiva ani de când în comuna condusă de Gheorghe Sucaciu, în august, toată suflarea satului şi turiştii deopotrivă pot urmări, ca într-o veritabilă punere în scenă, tradiţia Buzduganului.

Obiceiul reprezintă un prilej de organizare a zilelor comunei. Anul acesta prima zi a fost dedicată distracţiei şi concertelor, iar a doua zi a fost una a tradiţiilor.

Sâmbătă, în zona ,,Drăguşelul” oamenii s-au strâns în principal pentru concertul trupei Proconsul. Seara, la ora 21.00, cei 6 membri ai formaţiei au urcat pe scenă şi au salutat publicul rural.

Fanii au cântat la unison cu Proconsul aproape fiecare vers din piesele de renume ale formaţiei. Artiştii au adus pe scenă un tribut altor voci bune din lumea artistică autohtonă, interpretând câte un refren de la Laura Stoica, Mălina Olinescu, Holograf şi Taxi.

Cea mai mare surpriză au avut fanii lui Bodo când l-au auzit pe acesta cântând în încheiere versurile lui Ioan Bocşa ,,Ană, zorile se varsă”.

Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
BPM - excavatorist
Reno Depo
Mobila SH
Proaspat Alb
Demgy

A doua zi, duminică, începând cu ora 13.00 locuitorii satului au pornit în alai în ceea ce s-a vrut a fi refacerea mai vechiului obicei al Buzduganului. Punctul de formare a alaiului a fost o fântână din sat şi destinaţia a fost zona ,,Drăguşelul”.

(Cristina Cornilă)

DSCN7889DSCN7898DSCN7906DSCN7920DSCN7942DSCN7924DSCN7927


Apreciază
Distribuie