Finalizarea noului pod de la Voila va mai întârzia

foto: vechiul pod/ arhiva bunaziuafagaras.ro

Finalizarea noului pod de la Voila, care deservește şi baza militară de la Cincu, va mai întârzia.

După ce, anul trecut, constructorul şi proiectantul au ajuns la concluzia că este suficientă consolidarea fundaţiilor, acum propun altă soluţie. Specialiştii au constatat că betonul din care fundaţiile pilonilor au fost realizate este într-o stare precară, astfel că nu se va mai putea pune problema consolidării, ci va fi nevoie de refacerea lor, scrie Bună Ziua Brașov.

În perioada imediat următoare, Consiliul Judeţean Braşov va lansa o licitaţie pentru realizarea noilor fundaţii, iar potrivit directorului Direcţiei de Drumuri Judeţene şi Servicii Publice din Consiliul Judeţean Braşov, Mihai Pascu, valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ 7 milioane de lei.

Moveos
Monumente funerare
JTTI
Agromar
curatare tapiterie

Pentru construirea noului pod, Consiliul Judeţean Braşov a obţinut o finanţare de 16 milioane de lei prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală, unul dintre argumentele principale pentru care a fost aprobată finanţarea de la bugetul de stat fiind că şoseaua amintită face legătura între gara Voila şi baza NATO de la Cincu, a cărei importanţă a crescut odată cu izbucnirea războiului din Ucraina.

Noul pod va avea o lungime de 93,95 metri şi o lăţime totală de 13,50 metri, iar durata de exploatare va fi de 100 de ani. Conform proiectului, pe noul pod vor putea trece încărcături militare de până la 100 de tone. Citește articolul integral pe bzb.ro.


Apreciază
Distribuie