Fiscul vinde 92 de hectare de teren ale combinatului

Un sfert din fostul combinat Nitramonia Făgăraş este disponibil pentru cumpărători. Fiscul scoate la vânzare activele defunctei Nitramonia, combinatul care asigura odată traiul a 12.000 de făgărăşeni.

    Preţul de strigare al licitaţiei care va avea loc la mijlocul lunii august este de peste şase milioane de euro, cu aceşti bani urmând să se acopere debitele fiscale ale companiei.

    Sunt 92 de hectare de teren împărţite în 13 parcele, care costă împreună 27,1 milioane lei, adică 6,6 milioane euro.

    Terenurile scoase la vânzare aparţin companiei Gladwell Energy SRL, firmă care a pus gaj terenurile amintite pentru stingerea datoriilor fiscale ale companiei Nitroporos Făgăraş. Vechea Nitramonie se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 400 de hectare, ceea ce înseamnă că Fiscul încearcă să vândă aproape un sfert din terenurile fostului combinat.

Florian Shaorma
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Demgy

    Nitroporos, compania care a moştenit aproape în totalitate combinatul Nitramonia, se află într-o situaţie delicată. Fabrica riscă chiar să se închidă dacă până în toamnă nu se găsesc soluţii acceptabile de alimentare cu gaz metan. Firma a mai rămas cu doar 170 de angajaţi şi a intrat în conservare începând de la 1 iulie, după ce a trimis în şomaj două treimi dintre salariaţi.

 (Andreea Marga)


Apreciază
Distribuie