Fostul combinat Chimic din Făgăraș a fost vândut cu 8,2 milioane de euro

Eusebiu Guţu a preluat cu 8,2 mil. euro activele fostului combinat chimic Nitroporos din Făgăraş, parte din grupul InterAgro, scrie ZF.ro.

Omul de afaceri Eusebiu Guţu, proprietarul Popasul Trebeş, companie care face parte din grupul Pambac Bacău, şi care a preluat în primăvara anului 2021 combinatul Chemgas din Slobozia, a bifat o nouă achiziţie în industrie şi a preluat cu 8,2 mil. euro activele fostului combinat chimic din Făgăraş, aflat în faliment.

„Expert Insolvenţă SPRL filiala Bucureşti,  în calitate de lichidator judiciar al societăţii Gladwell Energy- în faliment, şi al Nitroporos – în faliment,  anunţă că activele din patrimoniul Gladwell Energy şi din patrimoniul Nitroporos aflate pe platforma fostului combinat chimic din Făgăraş au fost valorificate în cadrul licitaţiei publice la preţul de 8,2 mil. euro”, potrivit unui comunicat de presă.

Adjudecatarul fostului combinat chimic din Făgăraş este Nitramonia BC Srl, societate care deţine şi combinatul chimic din Slobozia.

Proaspat Alb
Amanet King Onix
Agromar
Monumente funerare
JTTI
Florian Shaorma

Nitramonia BC Srl, controlată de Eusebiu Guţu, are ca obiect de activitate fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase. Compania a avut anul trecut afaceri de 2,1 miliarde de lei şi un profit net de 54 milioane de lei, la 242 de angajaţi, arată datele publice de la mfinante.ro.

Activele fostului combinat chimic Nitroporos au fost scoase la vânzare anul trecut, după ce compania a ajuns în faliment în urmă cu mai mulţi ani. Anul trecut erau scoase la vânzare la preţul de 16,4 mil. euro, precizează ZF.ro. Nitroporos avea ca activitate principală fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase iar ca activităţi secundare fabricarea altor produse chimice anorganice de bază, fabricarea explozibililor, fabricarea altor produse din material plastic.

Activele celor două societăţi, terenuri şi construcţiile aferente, echipamente, aparate, mijloace de transport, obiecte de inventar, sunt situate în Făgăraş, pe amplasamentul fostei platforme Nitramonia.


Apreciază
Distribuie