FOTO | Înșelăciune și evaziune fiscală sub ochii autorităților locale

Atenție la comercianții stradali! Două tinere care se dau drept reprezentante ale Mănăstirii Nicula înșală făgărășenii și fac evaziune fiscală sub ochii autorităților locale.

Femeile au fost văzute, astăzi, în timp ce vindeau fără probleme materiale de cult religios, în centrul municipiului Făgăraș și la intrarea în piața agroalimentară, fără să elibereze vreun bon fiscal.

Comerciantele susțin că iconițele sunt sfințite la cunoscuta mănăstire din județul Cluj și îi îndeamnă pe trecători să le cumpere „ca să le poarte noroc”.

În numai o oră, zeci de persoane au căzut în „plasa” tinerelor care au profitat de naivitatea oamenilor. Totul s-a întâmplat în fața camerelor de supraveghere din piață, sub nasul paznicilor de aici, dar și sub ochii unui echipaj al Poliției Municipale, prezent în zonă la un moment dat.

JTTI
La Turcu
Spalatoria GPC
Amanet King Onix

Un alt echipaj, de data aceasta al Poliției Locale, a răspuns – într-un târziu – sesizărilor telefonice primite și au identificat-o pe una dintre femei. Potrivit directorului Lucian Petri, tânăra are domiciliul într-un alt județ, pentru comercializarea bunurilor nu deține autorizație, iar măsura luată de agenți a fost… sfătuirea tinerei să meargă la Primăria Făgăraș pentru obținerea unei autorizații, pentru că atribuțiile sunt reduse și doar Poliția Municipală ar putea, spre exemplu, să confiște produsele.

Femeile nu sunt singurele care recurg la astfel de metode. Tot în centrul municipiului își fac veacul și vânzătorii de parfumuri „de firmă”. Produsele comercializate la preț redus – de către o familie de romi din Hunedoara, chiriașă în orașul nostru – sunt false și le imită bine pe cele original, sau sunt furate din magazinele din alte țări și apoi vândute în țara noastră. Polițiștii locali i-au amendat pe escroci în repetate rânduri, însă degeaba. Persoanele revin pe străzi de fiecare dată, pentru că atribuțiile instituției din subordinea Primăriei Făgăraș sunt limitate. În privința evaziunii fiscale, spre exemplu, instituțiile care pot lua măsuri sunt Poliția Municipală și ANAF.


Apreciază
Distribuie