Găsitorului i se cuvine… laudă!

Dacă toţi oamenii ar fi ca în povestea de mai jos, oraşul Victoria n-ar mai avea nevoie de secţie de poliţie! O femeie care locuieşte astăzi în Timişoara, aflată în concediu în oraşul natal, a găsit un portofel plin cu bani şi, în loc de însuşire, l-a înapoiat proprietarei.

O localnică din Victoria, după ce şi-a făcut zilele trecute piaţa, şi-a pierdut portofelul cu bani la intersecţia a două străzi, în timp ce se întorcea spre casă. În portmoneu se afla o sumă consistentă de bani şi un card de salariu. În alte circumstanţe deznodământul ar fi fost sumbru pentru bugetul familiei sale, în sensul că găsitorul l-ar fi băgat în buzunar şi ar fi tăcut mâlc, deşi Codul Penal pedepseşte infracţiunea de însuşire a bunului găsit.

„După ce am făcut cumpărăturile în piaţă, am pus portofelul pe plafonul maşinii, am urcat în maşină, am închis uşa şi, uitându-l acolo, am plecat spre casă. Eu locuiesc pe strada Libertăţii. În drum spre casă, într-o curbă la intersecţia străzilor Eminescu şi Trandafirilor, portofelul a căzut pe asfalt. A durat puţin timp până am primit un telefon de la un domn din piaţă de unde-mi fac de regulă cumpărăturile şi care m-a întrebat dacă nu cumva îmi lipseşte portofelul. Aveam numărul lui de celular notat pe un bileţel în portofel”, explică Liliana M., femeia care a avut norocul de a-şi recupera banii.

Se pare că portmoneul a fost găsit de o femeie, originară din Victoria, dar care locuieşte astăzi cu soţul la Timişoara şi se afla la acel moment în vizită în oraşul natal. Doamna Velcek s-a dovedit a fi cum puţini oameni mai sunt astăzi. A găsit în portofel numele pieţarului şi l-a sunat pentru a da de urma pierzătorului.

Proaspat Alb
Demgy
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Monumente funerare

„Ce a urmat m-a lăsat fără cuvinte… Nu numai că doamna mi-a înmânat portofelul cu toţi cei 2.000 lei în el, dar şi-a mai cerut şi scuze că a umblat în portomenu ca să găsească indicii despre mine”, spune Liliana M. Aşa se face că după o jumătate de oră de când a „înstrăinat” 2.000 lei, localnica s-a văzut din nou proprietară asupra propriilor bani.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie