Gemeni abandonaţi la spital. Mama mai are 6 copii acasă

O mamă din Veneţia de Sus face copii pentru stat. Ultima oară a vrut să dea statului doi băieţei gemeni, de trei luni, dar spre marea ei surprindere nici măcar ,,statul” nu-i vrea.

Micuţii au fost botezaţi Bogdan Mihai şi Nicolas Vasile. Au împlinit trei luni, dintre care mai mult de o lună au petrecut-o prin spital.

Femeia, având sarcină gemelară, a fost îndrumată să nască la Maternitatea Braşov. După ce s-a văzut fără copii în burtă, a plecat din maternitate şi a uitat cu totul de ei.

,,M-a contactat medicul ei de familie şi m-a întrebat dacă putem să-i luăm la Pediatrie pentru o săptămână, până vor veni cei de la Protecţia Copilului să-i ia şi să-i dea în plasament. N-a mai venit nimeni şi gemenii au stat o lună la noi”, mărturiseşte şeful secţiei, dr. Ion Mehedinţu.

Cu chiu cu vai, mama şi-a luat odraslele acasă. După câteva zile s-a întors cu copiii bolnavi. I-a lăsat intrenaţi şi ea a plecat acasă, motivând că mai are şi alţi copii de crescut. Micuţii aveau amândoi pneumonie. Acum au fost trataţi, dar personalul medical se întreabă unde să-i trimită. Mediul familial nu le este deloc favorabil, iar statul nu vrea să audă de ei.

DSC_0007,,Femeia a zis că a făcut copiii să-i dea la stat!”, spune uimit medicul care i-a tratat pe micuţi.

Florian Shaorma - Pasti
Monumente funerare
Amanet King Onix
Logiscool
JTTI
Agromar

Analfabetă la 33 de ani

Mama copiilor a mai dat naştere la încă şase înaintea gemenilor. Are 33 de ani şi nu ştie deloc carte. Într-o singură cameră din Veneţia de Sus trăiesc 9 suflete – dacă se va hotărî să nu-şi abandoneze până la urmă gemenii.

Tatăl copiilor are 43 de ani şi este plecat în Italia. Se spune că la muncă. La fel ca şi cea pe care şi-a ales-o de consoartă, nici el nu ştie o boabă de carte.

Mamele, de regulă de etnie rromă, care-şi abandonează pruncii prin spital nu sunt deloc puţine. ,,Acum vreo două săptămâni am avut la Pediatrie un copil de la Cincu, pe care l-am ţinut 14 zile, pentru că nu mai venea nimeni după el. De obicei, copiii se întorc la noi. Mediul în care trăiesc nu este unul în care să-şi petreacă după o boală convalescenţa, aşa că părinţii îi aduc din nou bolnavi”, mai spune dr. Mehedinţu.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie