Google sărbătoreşte Ziua Naţională a României!

Google sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un doodle care înfăţişează un covor țesut cu motive tradiționale românești care descrie moștenirea bogată a țării.

Google spune că România este cunoscută pentru ceramica tradițională, cum e cea din orașul Horezu (Vâlcea) sau Marginea (Suceava),  reprezentată în litera „L”.

Un alt simbol de referință pentru cultura românească, utilizat de Google și anul trecut de Ziua Națională a românilor, sunt luna și soarele. În imagine apar sub forma unui cuplu format dintr-un bărbat și o femeie, amândoi îmbrăcați în costume populare, care se apropie încercând să se sărute. Doodle-ul a fost realizat de către ilustratorul român Aitch.

La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul şi Ţara Ungurească cu România.

Copy Center TMF

Ziua Națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial din 1 august 1990, ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

La mulți ani, România! La mulți ani, făgărășeni!


Apreciază
Distribuie