Grădină stropită cu… canalizare!

Mai mulţi locuitori din cartierul Galaţi au ajuns la capătul răbdării după ce deşeurile din căminele de canalizare le-au ieşit în gospodării. Oamenii locuiesc pe strada Gheorghe Doja, pe partea stângă a drumului, imediat după podul care face legătura oraşului cu cartierul de case.

Din toamnă începând, aceştia acuză că sistematic din căminele arhipline de acumulare se revarsă mizeriile adunate în sistemul de canalizare. „Căminul este arhiplin şi dă pe afară. Nu vă mai spun de miros! Am observat că mai ales în weekend se revarsă. Efectiv, canalizarea îmi iese în grădină, aşa că o să mă duc la Garda de Mediu. Nu e în regulă nici că iese în grădină şi nici că se scurge în apele Oltului,” povesteşte un făgărăşean care locuieşte la nr. 7 pe strada Gheorghe Doja.

Firma care a executat canalizarea este societatea Gotic din Braşov. Reprezentanţii firmei au fost puşi în temă şi ştiu neregulile de aici, dar până acum nu au venit să le remedieze. Primarul Sorin Mănduc spune că „chiar a fost o întâlnire la faţa locului cu reprezentanţii firmei Gotic, cei ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Primăriei Făgăraş. S-a luat decizia ca societatea braşoveană să intervină când trec ninsorile. Chiar Primăria a cerut firmei să vină să rezolve problema.” Însă până acum cei de la Gotic n-au catadicsit să remedieze situaţia.

Spalatoria GPC
Moveos
Agromar
Monumente funerare
curatare tapiterie
Florian Shaorma
Proaspat Alb

La încheierea lucrărilor de canalizare s-a făcut o recepţie a lucrărilor, însă recepţia finală va fi făcută abia la doi ani de la prima. Atunci, sistemul de canalizare din Galaţi va fi predat către operatorul de apă şi canal care-i va asigura mentenanţa. Până atunci toate intervenţiile trebuie efectuate obligatoriu de constructorul lucrării, respectiv firma omului de afaceri Ion Diniţă. Andreea Marga


Apreciază
Distribuie