Începe postul Paştelui

Luni, 18 martie începe Postul Paştelui, cel mai lung şi mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe. Postul Paştelui mai este numit şi Postul Mare. Pe parcursul său, în 25 martie când se sărbătoreşte Buna Vestire, în calendarul ortodox se prevede dezlegare la peşte. Ce este un post şi cum se ţine acesta ne spune părintele paroh Ştefan Botoran:

 ,,Postul înseamnă o convertire perpetuă. Este o perioadă în care reflectăm la relaţia cu Dumnezeu şi cu aproapele. Avem uneori această slăbiciune de a ne plăcea să credem că doar cel de lângă noi este de vină, dar, iată, că postul vine să ne readucă cu picioarele pe pâmânt. Postul nu înseamnă nepărat modelling-ul frecventat de unii prin sărutări de podele, ci contează ceea ce avem în sufletul nostru, căinţa din sufletul omului! Şi îndreptarea faptelor rele! Rugăciunea vameşului este edificatoare în sensul acesta.”

Proaspat Alb
Spalatoria Aqua Carpet
Florian Shaorma
Sumi Agro - Mospilan
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Mobila SH
Firma servicii renovare

 Postul Paştelui se încheie în data de 4 mai. Acest post aminteste si de postul celor 40 de zile tinute de Hristos inainte de inceperea activitatii Sale mesianice.


Apreciază
Distribuie