Gropile de gunoi ilegale din Făgăraș și Victoria vor fi închise de Ministerul Mediului

Gropile de gunoi neconforme din Făgăraş, Victoria vor putea fi închise. La fel și cele din Săcele, Codlea, Zărneşti, Râşnov și Braşov.

Se pare că Ministerul Mediului a găsit o soluție în acest sens. Autoritățile de la București au demarat Programul privind Închiderea Depozitelor de Deşeuri Municipale Neconforme, scrie Observatorul de Braşov.

Banii vor veni din Fondul pentru Mediu, a anunțat ministrul Grațiela Gavrilescu. Ghidul de Finanțare a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial, iar primăriile pot depune cereri în următoarele două luni.

Grațiela Gavrilescu le-a cerut primarilor să se implice activ în rezolvarea acestei probleme.

„Vă rog să acordaţi toată atenţia acestui demers, extrem de important, nu numai pentru comunitatea dumneavoastră, ci şi pentru România, şi să nu ezitaţi, în situaţia în care vă confruntaţi cu dificultăţi în elaborarea dosarului, să ne solicitaţi sprijinul, pentru a vă putea încadra în termenul stabilit”, a declarat ministrul Mediului.

Spalatoria GPC
La Turcu
JTTI
Demgy - locuri de munca
Florian Shaorma

Județul Brașov are cele mai multe gropi de gunoi neconforme. Despre închiderea lor s-a tot discutat în ultimii ani, de când, Uniunea Europeană a cerut în mod repetat acest lucru.

România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea directivei privind depozitele de deşeuri. Problema a fost însă lipsa banilor care ar fi trebuit strânși de la bugetele locale și nu au existat.

La nivel național, 68 de gropi de gunoi neconforme sunt în continuare deschise, deşi România avea obligaţia de a le închide şi  reabilita până la 16 iulie 2009.


Apreciază
Distribuie