Herr Fleischer a trecut la cele veșnice. Profesorul avea 80 de ani

Profesorul de istorie și fostul director adjunct al Colegiului Național Doamna Stanca s-a stins pe patul de spital, în urma unui infarct.

Născut în 30 iulie 1940, în Bărcut, Hermann Fleischer a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității București, promoția 1973. Din toamna aceluiași an a fost repartizat profesor la Liceul nr. 2 din Făgăraș.

A deținut funcția de director adjunct al instituției de învățământ între anii 1984 – 1989 și 1992 – 2001, când s-a pensionat la cerere.

A fost, pentru școala noastră, pentru mine și colegi, suflul și sufletul secției germane și un model de profesionalism și umanitate”, ne-a spus Corina Drăgoiu, directorul Colegiului Doamna Stanca.

După ani și zeci de ani, vine o vreme când, în sufletul nostru, recunoaștem că am câștigat dragoste de literatură pentru o operă care ne-a fost prezentată sensibil; am prins drag de geografie și cu orice prilej întreprindem drumeții sau călătorii după posibilități. Admitem și că am câștigat respect pentru trecut, pentru neam și demnitate – valori insuflate de pe băncile școlii de profesorul de istorie.

Făgărășenii, absolvenți ai fostei Școli generale nr. 6 și ai Liceului apoi Colegiului Doamna Stanca, pot spune că au avut un asemenea profesor de excepție, fie la catedră, fie văzându-l pe coridoarele școlii trecând.

Vă purtăm o frumoasă amintire, domnule profesor, pentru calitatea orelor, pentru claritatea evenimentelor prezentate, pentru profunzimea cunoștințelor pretinse!

Istoria nu e o disciplină îndrăgită de copii, dar ați reușit să ne-o apropiați de suflet. Mai mult decât atât, absolvenților, multora dintre ei care la finele clasei a VIII-a poate treceau prin momente de incertitudine privind alegerea unui liceu le-ați întins o mână de pedagog experimentat, descoperindu-le după multă observare direcția potrivită.

Monumente funerare
Amanet King Onix
Purolite - donare sange
TMF Copy Center
Din Bucatele Cetatii - angajari

Pentru tot și pentru toate cele oferite, sufletele copiilor de demult și ale adulților de astăzi trimit domnului profesor Hermann Fleischer un măreț buchet al florilor din mai de „Nu-mă-uita”, a transmis Ianiana Petrescu, una dintre fostele eleve.

Timp de mulți ani, Hermann Fleischer a făcut parte și din consiliul Bisericii Evanghelice Făgăraș.

Dascălul va fi înmormântat vineri, 14 mai, la ora 12, în cimitirul evanghelic din Făgăraș.

Cei care doresc să-i aduc un omagiu, o pot face și în seara de joi, când va avea loc sărăcusta, la ora 19:30, la capela evanghelică.

Dumnezeu să-l odihnească!

Der Herr gebe ihm die ewige Ruhe!


Apreciază
Distribuie