I s-a făcut rău în casă, iar pompierii l-au salvat intrând pe geamul de la cămară

Un bătrân de 73 de ani din Făgăraş a fost salvat de pompieri după ce şi-a pierdut cunoştinţa în locuinţă. Bărbatul trăia singur într-un apartament din blocul 14 de pe Bulevardul Unirii. Locuia la etajul I, iar în ziua respectivă (luni, 21 octombrie) se afla căzut în baie, în timp ce uşa de acces în apartament era încuiată.

Cel care şi-a dat seama că ceva nu e în regulă cu bărbatul a fost nepotul său, care l-a căutat la uşă şi prin împrejurimi şi, văzând că nu-l găseşte, s-a impacientat şi a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru deblocarea unei persoane pe care am găsit-o căzut în baie, având funcţii vitale prezente. S-a intervenit pe scarea culisabilă din dotarea autospecialei, intrând pe geamul de la cămară. Victima a fost deplasată cu ambulanţa SMURD la Spitalul Municipal Făgăraş”, a precizat comandantul Dorin Moldovan.

Florian Shaorma
JTTI
Monumente funerare
Mogaldea Therapy
Proaspat Alb
Cabinet ORL
Second hand & outlet
Spalatoria GPC

Intervenţia a fost foarte dificilă pentru că străduţa pe care locuia vârstnicul, respectiv o alee care porneşte din Bulevardul Unirii, este una îngustă cu maşini parcate şi pe stânga şi pe dreapta. Pompierii au reuşit însă să intre cu o scară culisabilă, pe care au urcat până la geamul de la cămară al apartamentului. Intervenţia s-a făcut pe geam. L-au găsit pe Andreiu Gavrilă fără cunoştinţă în baie, însă cu funcţii vitale şi l-au transportat repede la spital.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie