Iluminatul public din Făgăraș a fost concesionat pe 10 ani. Urmează modernizarea

foto: Hantzy Kessler

Contractul de concesionare a iluminatului public pe o perioadă de 10 ani a fost semnat luni, 2 decembrie, între Primăria Făgăraș și firma Flash Lighting Services.

Municipiul nu va mai fi împânzit de cabluri pentru că vor fi introduse în subteran, de anul viitor, începând cu străzile principale din oraș, se arată în comunicatul de presă al autorității publice locale.

Modernizarea prevede 23 de km de rețea existentă de drumuri iluminate, plus 5 km de rețea subterană extinsă, amplasarea a aproape 600 de stâlpi din metal și instalarea echipamentului aferent, peste 600 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED și sisteme de semnalizare pentru trecerile de pietoni care prezintă un grad ridicat de risc de producerea a accidentelor rutiere.

Compania va avea la dispoziție doi ani, de la ordinul de începere a lucrărilor, pentru a moderniza și extinde rețeaua electrică.

Prin înlocuirea corpurilor de iluminat clasice cu unele ecologice, consumul de energie electrică va scădea cu cel puțin 40% și poluarea va fi redusă.

Pe de altă parte, în perioada 2020 – 2030, aceeași firmă va realiza iluminatul ornamental festiv de sărbători. De asemenea, se va ocupa de întreținerea iluminatului public. În perioada imediat următoare va fi înființat un punct de lucru în municipiul Făgăraș, astfel încât firma să ofere servicii de intervenție și mentenanță 24 de ore din 24, 7 zile din 7. În cazul în care apar defecțiuni ale rețelei, făgărășenii vor putea face sesizări la dispeceratul operatorului.

Salco
Monumente funerare
Copy Center TMF
Bikeathon 2020

„Încercăm să facem lumină de calitate, în Făgăraș. A sosit momentul să semnăm acest contract important pentru noi, este pe 10 ani, pentru reabilitarea sistemului de iluminat public și întreținerea în parametri a acestuia”, a declarat Dan Vatajelu, directorul general al companiei.

Contractul încheiat pe o perioadă de 10 ani are o valoare de peste 18 milioane lei (fără TVA), este finanțat din bugetul local, iar plățile vor fi efectuate lunar după recepția lucrărilor de modernizare.

 

foto: Hantzy Kessler


Apreciază
Distribuie