Impozit majorat cu 500% pentru o clădire din Făgăraș. Decizia, în mâna consilierilor locali

Consiliul Local Făgăraş se  întrunește în şedinţă ordinară joi, 28 ianuarie, de la ora 14, în sala de şedinţe a Primăriei Făgăraş. Pe ordinea de zi sunt incluse 38 de proiecte, printre care și unul de majorare cu 500% a impozitului pentru o clădire din municipiu.

În proiectul de hotărâre se arată că imobilul situat pe str. Titu Perția la nr. 13 se încadrează în categoria clădirilor neîngrijite. Prin lege, Consiliul Local are dreptul de a majora impozitul unui imobil intravilan dacă acesta a fost încadrat în categoria celor neîngrijite.

În baza Hotărârii Consiliului Local nr. 77 din 2016, o comisie a Primăriei Făgăraș a constatat că starea tehnică a clădirii este nesatisfăcătoare, astfel că a propus creșterea impozitului.

Proiectul de hotărâre a primit avizul favorabil a șase comisii de specialitate din cadrul Consiliului Local Făgăraș. Proiectul poate fi consultat aici.

Sezar Forest
Spalatoria GPC
Monumente funerare

Reamintim că, în anul 2019, legislativul făgărășean a emis hotărârea nr. 307 prin care impozitul pentru același imobil era majorat cu 300%.

 

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie