În azilul de pe strada Verde locuiesc 5 familii

Căminul de persoane vârstnice de pe strada Verde urmează să fie scos la licitaţie, iar soarta celor 8 persoane care trăiesc acum acolo a intrat în atenţia autorităţilor.

Sunt 5 familii care îşi duc traiul în câteva dintre camerele azilului. O singură familie este compusă din trei suflete, restul sunt singuri. Locuiesc în azil din data de 20 septembrie 2013, de când au trebuit să-şi părăsească fostele locuinţe din blocul 5 de pe strada Negoiu, care a fost vândut.

DSCN4939Primăria caută la această oră soluţii să-i mute în alte locuinţe sociale, dat fiind că toate variantele oferite lor până acum au fost refuzate. Autorităţile le-au oferit locuinţe în Combinat, în Galaţi şi pe strada Narciselor, dar cei 8 oameni le-au refuzat.

Moveos
JTTI
Agromar
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Demgy
Monumente funerare

Primarul spune că, în ultimă instanţă, cei care constituie cazuri sociale şi întrunesc condiţiile de vârstă, peste 60 de ani, vor fi preluaţi în azil de viitorul administrator. Iar restul vor trebui să accepte în cele din urmă camerele pe care le vor găsi pentru ei municipalitatea.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie