Interdicţie la pescuit

La începutul lunii aprilie s-a închis sezonul la pescuit la toate speciile pentru 60 de zile calendaristice, excepţie face doar păstrăvul. Nici măcar ştiuca nu mai poate fi pescuită mai curând de 1 iunie. Pescarii amatori şi cei sportivi au interdicţie la pescuit în apele de şes, la toate speciile.

Dacă anul trecut ordinul ministrului mediului permitea pescuirea speciei ştiucă, cu momeală artificială, anul acesta ordinul specifică interdicţia totală. În Monitorul Oficial a fost publicată anul trecut o ordonanţă prin care era permisă pescuirea la ştiucă atunci când era interzis la celelalte specii, dar anul acesta, ordinul publicat are o prevedere prin care se specifică faptul că pescuirea la toate speciile este interzisă, explică Sorin Şuler, directorul Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Făgăraş.

Dacă în apele de şes nu se poate pescui, totuşi, iubitorii sportului o pot face în apele de munte la specia păstrăv. Asta înseamnă că pe toate râurile, începând de la DN1 şi până în creasta munţilor, pescuitul este permis pentru membri AVPS.

Amanet King Onix
Florian Shaorma
JTTI
Proaspat Alb
Mogaldea Therapy
Second hand & outlet
Fantanita Craiesei
Cabinet ORL

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie