În Făgăraș se deschid două centre fixe de vaccinare anticovid

Cele două unități vor funcționa de vineri, 15 ianuarie, a anunțat Primăria Făgăraș. Alături de făgărășeni, în municipiu se mai pot vaccina locuitorii din comunele: Beclean, Cincu, Hârseni, Mândra, Părău, Recea, Șinca Veche și Șoarș. Celelalte localități din Țara Făgărașului sunt arondate centrelor din orașele Victoria, Rupea și Zărnești.

Unul dintre centrele de vaccinare are două fluxuri și este situat în sala de sport a Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, iar celălalt, cu un flux, în sala de sport a Liceului Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”.

Centrele au fost înființate prin ordin al ministrului Sănătății, locațiile fiind propuse de către DSP Brașov, și fiecare va avea zonă de triere, sală de așteptare pre-vaccinare, sală de vaccinare și sală post-vaccinare.

Am găsit și soluția de a asigura personalul medico-sanitar. Operaționalizarea procesului de vaccinare va fi făcută de către medici și asistente din rețeaua școlară, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială (DAS) Făgăraș, până când Ministerul Sănătății va asigura personalul și resursele financiare necesare”, se arată în comunicatul instituției.

În această a doua etapă de vaccinare, care începe pe 15 ianuarie, este inclusă populația cu risc, reprezentată de adulți cu vârsta peste 65 de ani. De asemenea, persoanele aflate în evidență cu boli cronice (diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice – inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice – inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe – pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA), indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

Din Bucatele Cetatii - angajari
Monumente funerare
Amanet King Onix
TMF Copy Center

Vaccinarea se va realiza pe bază de programare pentru a asigura un flux organizat al beneficiarilor.

Programarea se poate face:

  • on-line: https://vaccinare-covid.gov.ro/harta/
  • telefonic: 021 4144468
  • contactând medicul de familie
  • prin intermediul Direcției de Asistență Socială Făgăraș: 0268 214998 / 0785 205690.

Reamintim că, în prima etapă de vaccinare, în Făgăraș s-au imunizat 280 de persoane care fac parte din personalul medical.


Apreciază
Distribuie