În week-end, cinema de vară în Făgăraș

Prima ediție a festivalului „Seri Interetnice de Filme” are loc între 10-11 iulie și 17-18 iulie, în aer liber, în fața Casei de Cultură Făgăraș.

Sâmbătă, 10 iulie, de la ora 20:00, iubitorii de filme pot viziona scurtmetraj „Bilet de iertare” – producție România 2020, și lungmetrajul „Gipsy Queen” – producție România 2019, un film despre o femeie care este determinată cu orice preț să ofere copiilor ei un alt viitor:

La eveniment va fi prezentă și actrița Alina Șerban, premiată drept „cea mai bună actriță” în cadrul Premiilor Academiei Germane de Film. Ea va susține atât o prezentare înainte de vizionarea filmelor, cât și o rundă de de Q&A.
Actrița Alina Șerban a obținut și Premiul German pentru Actorie (Deutscher Filmpreis) și premiul pentru cel mai bun rol feminin în lungmetrajul „Gipsy Queen” la cea de-a 23-a ediție a Tallin Black Nights Film Festival din Estonia.

Duminică, 11 iulie, de la 20:30, va fi proiectat filmul „Profu” – producție România 2019, de Iura Luncașu și Letiția Roșculeț. Filmul documentar spune povestea lui Dorin Ioniță, un profesor de matematică din Bistrița, care iese din sistemul de învățământ convențional și își deschide o clasă de meditații în propriul apartament, dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă. De-a lungul unui an școlar, el încearcă să retrezească în elevi dragostea pentru învățătură, oferindu-le nu doar lecții de matematică, ci și lecții de viață.

Second hand & outlet
Proaspat Alb
JTTI
Fantanita Craiesei
Amanet King Onix
Florian Shaorma

Filmul a fost premiat ca cel mai bun documentar din Centrul și Estul Europei la Festivalul de la Jihlava (Cehia), în 2019. A primit și titlul de „Cel mai bun documentar românesc” la Astra Film Festival din Sibiu – 2019.

Intrarea la evenimente este liberă.

Festivalul „Seri Interetnice de Filme” este organizat și realizat de Forumul German și Partida Romilor, fiind susținut financiar de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și de ifa – Institutul German de Relații Culturale Externe –  prin mijloacele Ministerului Federal al Afacerilor Externe din Germania.


Apreciază
Distribuie