Înscrerile şi traseul Semimaratonului Ţării Făgăraşului

Cea de-a treia ediţie a Semimaratonului Ţării Făgăraşului are loc sâmbătă, 17 august. Punctul de start este la Cincu, unde organizatorii au amenajat pe suprafaţa terenului de fotbal şi un loc de campare pentru cei care merg cu o zi înainte cu cortul.

Dacă anul trecut sportivii au început să alerge de la Breaza prin Iaşi, Hurez, stadionul din Parcul Regina Maria, strada 1 Decembrie şi până la Cetatea Făgăraş, acum traseul este cu totul altul.

„S-a dat startul la înscrieri, doritorii îşi pot trimite confirmările de participare pe site-urile semimaratonului. Traseul va fi din Cincu, pe drumul de legătură din Cincşor, Rodbav, prin Pădurea Dumbrava înspre Calbor, iar din Calbor pe drumul judeţean 104 şi până în Făgăraş, în faţa Cetăţii Făgăraşului”, spune preşedintele Clubului Transmont, Nicolae Mercurean.

Traseul exact al semimaratonului

Startul semimaratonului se dă din centrul comunei Cincu, se urmează în panta uşoară pe o distanţă de aproximativ 200 m , apoi face dreapta pe DJ 105 Cincu – Voila, de-a lungul străzii principale.
Dupa 1,4 km se iese din comuna Cincu şi se continuă spre satul Cincşor pe DJ 105. Primul punct de revitalizare va fi la kilometrul 5,890.  Următorul punct de vitalizare va fi la kilometrul 8,560, de unde se va alerga spre stânga, pe drumul comunal 7, ce are o lungime de aproximativ 6,800 km. De la punctul 2 de vitalizare până aici s-a parcurs 15,360 km iar în centrul satului Calbor va fi punctul 3 de revitalizare.

Proaspat Alb
JTTI
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Agromar
Demgy
Firma servicii renovare

Apoi, maratoniştii vor alearga pe DJ 104 J Calbor – Făgăraş, pe care se aleargă aproximativ 6,61 km, înreginstrându-se până aici 22,390 km, mai exact până la intrarea în cartierul Galaţi. De aici se va intra pe strada Dumbravei, pe care se parcurge aproximativ 140-150 m. De aici traseul va intra pe strada Aurel Vlaicu şi după 200 m se ajunge la intersecţia cu str. Gheorghe Doja. Din acest moment s-a ajuns în Municipiul Făgăraş, parcurgându-se 22,700 km, unde va exista punctul 4 de revitalizare.

Alergătorii vor continua pe această stradă până la râul Olt, se traversează podul şi înaintează pe strada Podului, la capătul căreia se face la dreapta pe strada Mihai Viteazul, se ocoleşte Cetatea Făgăraşului pe latura Nordică, Vestică şi Sudică şi se va ajunge la linia de finiş.

Înscrieri şi întrebări adresate organizatorilor

Niculae Mercurean, organizatorul semimaratonului mai spune că există două adrese de e-mail unde se pot face înscrieri, respectiv contact@semimaraton-fagaras.com sau trans_mont@yahoo.com. Participanţii trebuie să achite o taxă de 30 de lei. Pe tot traseul de alergare vor exista mai multe puncte de asistenţă medicală în caz de accidentare, dar şi patru puncte de vitalizare şi hidratare, unde concurenţii vor primi apă, fructe, batoane energizante şi vitamine.


Apreciază
Distribuie