IPJ Brașov anunță o anchetă internă după ce un bărbat, lovit de mașină, a zăcut pe șosea în fața sediului Poliției Codlea

foto: brasov.net

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov anunță o anchetă internă după ce un bărbat, lovit de mașină, a zăcut pe șosea în fața sediului Poliției Codlea. Reacția instituției vine la mai bine de 24 de ore de la incident. 

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în baza dispoziției inspectorului șef, a fost solicitată efectuarea de verificări, cu celeritate, prin structura de control intern. Cercetările vizează stabilirea situației de fapt, identificarea unor eventuale sincope în protocolarea evenimentului, precum și stabilirea unor mecanisme de îmbunătățire a modului de acțiune în ceea ce privește intervenția în situații cu caracter de urgență.

De asemenea, în acest context, s-a dispus reinstruirea polițiștilor cu privire la modul de intervenție și de acțiune în situația sesizării/producerii unor astfel de evenimente. Reiterăm faptul că polițiștii din cadrul instituției noastre au obligația de a manifesta profesionalism și empatie în timpul interacțiunilor cu cetățenii, mai ales în situațiile în care viața și integritatea fizică a acestora sunt in pericol. De altfel, fiecare misiune trebuie desfășurată în spiritul respectului pentru lege și pentru cetățean”, a transmis, vineri, IPJ Brașov.

Vă reamintim că victima accidentului, un bărbat de 35 de ani, a zăcut zeci de minute pe șosea fără ca polițiștii să facă ceva. Nu au cerut ajutor echipajelor medicale, deși sediul substației de Ambulanță se află la 70 de metri și nici nu au sunat la 112. Victima a fost lovită de mașină chiar pe trecerea pentru pietoni din fața sediului Poliției Codlea, potrivit Observator.


Apreciază
Distribuie