Clarfon
PSD_Pasti_top banner
Acasă Social Jumătate dintre români consideră că statul are datoria să îi ajute indiferent de situaţie (sondaj)
,

Jumătate dintre români consideră că statul are datoria să îi ajute indiferent de situaţie (sondaj)

foto: Shutterstock

Jumătate dintre români consideră că statul are datoria să îi ajute indiferent de situaţie şi peste jumătate cred că Guvernul trebuie să crească salariile chiar dacă economia scade, cu 20% mai mulţi decât acum 10 ani, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Comparativ cu stiuaţia de acum 10 ani, a crescut numărul celor care cred că statul are datoria să îi ajute indiferent de situaţie, de la 42% la 50%, scăzând toată numărul celor care cred că statul trebuie să ajute doar când au nevoie, de la 58% la 50%.

Conform analizei socio-demografice, sunt de părere că „statul are datoria să îi ajute în orice situaţie” mai ales: tinerii, persoanele cu un nivel de educaţie redus, cei inactivi potenţial activi, cei cu un venit mai redus, locuitorii din urban. Persoanele peste 45 de ani, cei cu studii superioare, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti, angajaţii la stat cred într-o proporţie mai mare decât celelalte categorii de populaţie că „statul nu trebuie să ajute decât atunci când au nevoie”.

Faţă de acum 10 ani, a crescut însă considerabil – de la 72% la 81.7% – procentul celor care cred că în situaţii de criză trebuie mai întâi să se ajute singuri şi abia apoi să ceară sprijinul statului, în paralel, scăzând numărul adepţilor ideii potrivit căreia ”În situaţii de criză trebuie mai întâi să cer sprijinul statului şi abia apoi să mă ajut singur”, de la 29% la 18,3%.

Monumente funerare
Reno Depo
Stihl
Sumi Agro - Cyflamid
Amanet King Onix
Stefion Trans
Valencia
UPRUC-CTR
Primaria Sambata - LMA Pasti
Victoria Federal IFN
Benzinariile Recea & Soars
PSD_Pasti

Sunt de acord cu afirmaţia „În situaţii de criză trebuie mai întâi să mă ajut singur şi abia apoi să cer sprijinul statului” mai ales: persoanele cu un nivel de educaţie mai ridicat, locuitorii din urbanul mare, cei cu un venit mai ridicat, angajaţii. la privat. Tinerii sub 30 de ani, persoane cu un nivel de educaţie redus, cei cu un venit mai redus, locuitorii din urbanul mic îşi exprimă într-o proporţie mai mare decât restul populaţiei acordul cu afirmaţia „În situaţii de criză trebuie mai întâi să cer sprijinul. statului şi abia apoi să mă ajut singur”, rezultă din analiza socio-demografică.

Procentul celor care acum 10 ani credeau că Guvernul trebuie să crească salariile chiar dacă economia scade era de 36% a crescut acum la 55.3%, în timp ce procentul celor care cred contrariul a scăzut de 64% la 44,7%.

Analiza socio-demografică indică faptul că femeile, persoanele cu vârsta sub 45 de ani, cei cu un nivel de educaţie redus, cei inactivi potenţial activi, gulerele albastre, locuitorii din rural, cei cu un venit mai redus, angajaţii la stat sunt de părere. că „guvernul trebuie să crească salariile chiar şi dacă economia scade” într-o măsură mai mare decât restul populaţiei. Consideră că „guvernul nu trebuie să crească salariile atunci când economia scade” mai ales: bărbaţii, persoanele cu studii superioare, gulerele albe, locuitorii din Bucureşti, cei cu un venit mai ridicat.

Citește rezultatele complete ale sondajului INSCOP pe News.ro.


Apreciază
Distribuie

Alte subiecte

Publicitate

Primaria Sambata - LMA Pasti
Victoria Federal IFN
Stefion Trans
Benzinariile Recea & Soars
Valencia
Monumente funerare
PSD_Pasti
Sumi Agro - Cyflamid
Amanet King Onix
UPRUC-CTR
Stihl
Reno Depo
Infinity GSM
Bună Ziua Făgăraș
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.