La Victoria pot fi vânaţi 9 căpriori

Sezonul de vânătoare este aproape paralizat pentru pasionaţii acestui sport. În momentul de faţă doar căpriorul mai poate fi privit prin luneta puştii, iar din august intră în bătaia armei şi mistreţul.

Pe cele două fonduri de vânătoare care fac parte din Asociaţia ,,Şoimul” cu sediul în Victoria sunt 9 căpriori care ar putea ajunge trofee şi 20 de urşi a căror blană va avea aceeaşi soartă.

Din 15 mai a început sezonul de vânătoare la căprior, care va rămâne deschis până la data de 15 octombrie. Pe cele două fonduri sunt 9 căpriori care pot fi împuşcaţi. Autorizaţia de vânătoare pentru membrii Asociaţiei este de 400 de lei, pentru membrii altor asociaţii din ţară este de 800 lei.

Agromar
Proaspat Alb
Firma servicii renovare
Moveos
Demgy
Victoria Federal IFN

De la 1 august se va deschide şi sezonul la mistreţi, care rămâne deschis până în 15 februarie 2014. Sunt în jur de 20 de mistreţi pe ambele fonduri, iar taxa pentru cei care sunt membri ai Asociaţiei este de 500 de lei. Vânătorii români care provin din alte asociaţii din ţară trebuie să achite 1.000 de lei, după cum a precizat Ionuţ Ionescu, directorul Asociaţiei de vânătoare ,,Şoimul”.Această asociaţie administrează 24.000 ha, respectiv fondurile Sâmbăta şi Victoria.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie