S-au închinat la moaştele unui mitropolit

Credincioşii din oraşul Victoria s-au închinat ieri seară şi în timpul nopţii la capul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna. Moaştele fostului mitropolit au fost aduse aseară în jurul orei 19.00 de la catedrala mitropolitană din Sibiu de către preotul paroh Octavian Smădu.

Au fost aşezate în curtea bisericii ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, fiind întâmpinate de un sobor de preoţi. Preoţii au săvârşit o slujbă religioasă, iar apoi i-au lăsat pe enoriaşi să treacă pe rând pe la racla cu capul lui Andrei Şaguna.

pr. Smadu îi înmânează racla pr. Doru Fuciu, care slujeşte în Italia
pr. Smadu îi înmânează racla pr. Doru Fuciu, care slujeşte în Italia

Printre preoţii care au întâmpinat racla s-a numărat şi un fiu al oraşului Victoria care slujeşte în Italia. Doru Fuciu este preot în localitatea Cremona, de lângă Milano, acolo unde există o comunitate puternică de români. Numai în oraş trăiesc şi muncesc 4.000 de români, iar toată zona numără 12.000 de conaţionali de-ai noştri.

Fiind în ţară, preotul Fuciu a ţinut să asiste la ceremonialul de aducere a moaştelor la biserica ce poartă hramul ,,Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.”

Belvedere - revelion 2023
Proaspat Alb
Amanet King Onix
JTTI
True Energy
Spalatoria GPC

(Cristina Cornilă)

pr. Smadu îi înmânează racla pr. Doru Fuciu, care slujeşte în Italia
credincioşii au făcut coadă la moaşte

DSCN6075DSCN6092DSCN6098DSCN6101


Apreciază
Distribuie