Lecție de civism: O mamă din Victoria a mobilizat voluntari pentru curățarea parcurilor

O mamă din orașul Victoria, care s-a săturat să își plimbe copilul printre deșeuri, a mobilizat un grup de voluntari pentru a strânge resturile de pe domeniul public și pentru a-i învăța pe copii ce înseamnă o comunitate.

Patru parcuri au fost curățate, în câteva ore, de peste 20 de persoane cu spirit civic. Printre voluntari s-au aflat și copiii de la Cercul de Ecologie din Victoria.

„A fost inițiată personal, de mine ca părinte, în urma unei frustrări, când am văzut câtă mizerie este în parcul în care eram cu cel mic. Sunt foarte mulți oameni care aruncă pe jos și aș dori să schimbăm un pic comportamentul și mentalitatea. Până la urmă, deși avem o firmă de salubritate care lucrează pentru noi, trebuie să punem și noi un pic umărul și să demonstrăm că suntem totuși civilizați”, mărturisește Ioana Iosipescu.

Ioana Iosipescu speră ca prin acțiunea pe care a desfășurat-o în mod voluntar, împreună cu părinții și copiii care s-au alăturat inițiativei, să tragă un semnal de alarmă pentru cei din jur care aruncă deșeurile altundeva decât la gunoi, dar și să fie un exemplu pentru oameni.

Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Dedienne - responsabil calitate
Monumente funerare
Tractari auto
Eve

„Mi-aș dori ca persoanele care se aflau în parc și au observat acțiunea asta, să ia și ei atitudine. Contează să avem gijă de parcurile în care copiii noștri se joacă, să le facem să fie sigure, să nu devină un focar de boli, pentru niciunul dintre noi, și adulții se pot îmbolnăvi.

Mă gândesc că putem influența câte un om prin comportamentul nostru. practic, acesta a și fost scopul meu: să-i învățăm pe cei mici că nu este o rușine să strângi de pe jos și să arunci la coșul de gunoi care este la nici un metru de tine”, a adăugat Ioana, inițiatoarea acțiunii de ecologizare a parcurilor din orașul Victoria.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie