Locuitorii satului Cincu şi militarii unităţii din apropiere vor avea canalizare

Sătenii din Cincu şi militarii de la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ,,Getica” vor avea canalizare în maxim trei ani.

Miercuri, 27 mai, administraţia locală depune la Ministerul Dezvoltării Regionale proiectul de finanţare pentru canalizare.

În valoare de 2 milioane de euro, acest proiect are mari şanse de reuşită, dacă e să ne gândim că este conceput inclusiv pentru unitatea militară, acolo unde vor exista pe viitor în jur de 1.500 de oameni.

Miercurea viitoare, proiectul va fi depus la Ministerul Dezvoltării. Canalizarea va deservi satul Cincu, dar şi unitatea militară, cu o capacitate de 1.500 de persoane. Sunt 9 kilometri de conducte.

Proiectul are o valoare de 2 milioane de euro, iar Primăria Cincu este obligată la o cofinanţare mică, de doar câteva procente, a declarat edilul Sorin Suciu.

Spalatoria GPC
Demgy
Monumente funerare
Amanet King Onix
Moveos
JTTI
Victoria Federal IFN

Staţia de epurare va fi amplasată în cel mai jos punct al satului, în zona cunoscută de localnici sub denumirea de ,,În verze”.

Staţia de epurare va putea fi supradimensionată dacă pe viitor Centrul ,,Getica” îşi măreşte capacitatea. Din momentul începerii lucrărilor şi până la finalizarea lor vor trece trei ani, estimează edilul.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie