Lucrări de 66 de milioane de lei în Țara Făgărașului

foto: Bună Ziua Făgăraș

Începe o serie de lucrări pentru modernizarea și reabilitarea a două Drumuri Județene care străbat și Țara Făgărașului.

DJ 132 (Rupea – Homorod – Mercheaşa – Jimbor – limita cu judeţul Harghita) și DJ 108 B -105 B (Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei) ar putea primi finanțări în valoare de aproximativ 65.9 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Consiliul Județean Brașov va contribui la această sumă cu 8,9 milioane de lei, după o decizie luată la sfârșitul lunii trecute.

„Cele două drumuri au fost avizate și urmează ca până la 30 octombrie 2017 să fie transmise la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene toate documentațiile, avizele și autorizațiile de construcție în vederea semnării contractelor de finanțare. Abia atunci vom ști că proiectele Județului Brașov sunt acceptate la finanțare. Până în prezent, la nivel național n-a fost semnat niciun contract pe PNDL 2”, declară pentru Bună Ziua Făgăraș, purtătorul de cuvânt al CJ Brașov, Mihaela Chicomban.

Victoria Federal IFN
Demgy
JTTI
Proaspat Alb
Monumente funerare
Spalatoria Aqua Carpet

Până la primirea finanțării necesare, CJ Brașov a decis să înceapă lucrările din fonduri proprii, astfel că s-a desfășurat o licitație și a fost desemnată o firmă câștigătoare. Dacă nu vor exista contestații, contractul de lucrări se va semna în perioada imediat următoare.

Cu această ocazie se vor construi și două poduri peste râul Olt. Unul între localităţile Voila şi Cincşor, iar altul între localităţile Șercaia şi Hălmeag. Totodată, se va reabilita DJ 105, între Voila și Cincu, unde a avut loc o alunecare de teren.


Apreciază
Distribuie