Mai multe firme se inghesuie sa reabiliteze aducţiunea de apă a oraşului

director Vasile Manta

director Vasile Manta

Mai multe firme din ţară au fost prezente zilele trecute la Făgăraş pentru a vedea la faţa locului cum arată aducţiunea cu apă a oraşului, pe care intenţionează să o reabiliteze.

Este vorba de unul din cele două contracte scoase la licitaţie publică de operatorul de apă şi canal. Acest contract valorează 4,5 milioane de euro şi vizează reabilitarea conductei de aducţiune Iaşi-Făgăraş, precum şi reabilitarea unui număr de 30 de puţuri de la fronturile de captare a apei de la Iaşi, Hurez şi Pojorta.

Acest prim contract a mai fost postat pe SEAP şi în iunie 2012, dar toate firmele au fost descalificate pentru că nu aveau la dosar tot ceea ce s-a cerut în caietul de sarcini. Aceasta este a doua încercare de a găsi o firmă. Mai multe societăţi au fost în zonă să vadă în teren amplasamentul, din Timişoara, Cluj, Bucureşti, Braşov şi Târgu Mureş. Firmele se vor înscrie apoi la licitaţie, a declarat ing. Vasile Manta, directorul sucursalei făgărăşene a Apă Canal Sibiu. Acesta speră ca licitaţia să se încheie undeva la finalul lunii aprilie.

Proaspat Alb
Florian Shaorma
JTTI
Amanet King Onix
La Turcu
Moveos
Spalatoria GPC
Monumente funerare

Un al doilea contract aşteaptă să fie lansat pe SEAP, fiind vorba de o valoare a lucrărilor de 14 milioane de euro. Firma care îl va adjudeca va trebui să reabiliteze aproape tot sistemul de apă şi canalizare de pe raza Făgăraşului. Este vorba de 29 km reţea de apă şi alţi 3,4 km extindere a reţelei de apă. De asemenea mai este vorba de 28 km reţea de canalizare şi alţi 6 km extindere a reţelei de canalizare.

În total, când ambele contracte vor fi nu numai adjudecate, ci şi finalizate lucrările, în Făgăraş se vor fi pompat 18,5 milioane de euro în sistemul de apă şi canal. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie