Majorarea taxelor locale ar putea fi amânată

Noi modificări de taxe şi impozite. Românii care au contracte part-time ar putea scăpa de supraimpozitare, după ce zeci de locuri de muncă s-au pierdut în urma modificărilor Codului Fiscal. Ordonanţa a ajuns în dezbaterea parlamentului şi senatorii au depus deja mai multe amendamente. O altă modificare vizează amânarea creşterii taxelor locale, potrivit Știrile TVR.

În Comisia de Buget-Finanțe au fost astăzi primele discuții pe această ordonanță de urgență care majorează taxele locale de la 1 ianuarie 2023, dar care aduce și o supraimpozitare a contractelor part-time. Potrivit unor surse ale TVR, astăzi, PNL și PSD au venit cu un amendament concret, anume ca această creștere a taxelor locale să fie amânată până în 2026.

Primarii au cerut o amânare a acestei majorări cu un an, susținând că trebuie să-și pună la punct sistemele informatice, însă astăzi PNL și PSD s-au înțeles în Coaliție și au stabilit ca această majorare să fie amânată cu patru ani, și nu cu un an.

Proaspat Alb
Spalatoria GPC
JTTI
Cabinet ORL
Fantanita Craiesei
Monumente funerare

În plus, se discută și despre o modificare privind supraimpozitarea contractelor part-time. Dacă această ordonanță prevede o supraimpozitare pentru opt ore, indiferent că vorbim de acest contract pentru care un angajat prestează patru ore, iată că mai mulți liberali propun un amendament și anume să se revină la forma inițială, adică impozitarea să se facă doar pentru patru ore, precizează Știrile TVR.


Apreciază
Distribuie