Majorarea triplă a tarifelor la transportul local, din nou în dezbatere publică

Majorarea tarifelor la transportul în comun local este dezbătută public din nou.

Făgărășenii sunt așteptați să participe la discuțiile care vor avea loc în sala de ședințe a Primăriei, luni, de la ora 18.00, unde pot aduce amendamente sau pot face sugestii și propuneri.

Noua dezbatere pe acest subiect are loc la mai puțin de două săptămâni după prima, pentru că ora stabilită inițial – 14:00 – nu ar fi fost accesibilă pentru majoritatea făgărășenilor.

AXI Tours vrea tarife de aproape trei ori mai mari pentru cursele pe care le efectuează pe raza municipiului.

Operatorul de transport public local a solicitat Primăriei Făgăraș majorarea tarifelor biletelor de la 2 lei la 5 lei/călătorie, în timp ce pentru un abonament lunar vrea să încaseze 90 de lei, în loc de 65 de lei cât este în prezent.

Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Demgy
Proaspat Alb
Reno Depo
Monumente funerare

Pe de altă parte, este cerută și mărirea plafonului veniturilor, de la 600 la 800 de lei, până la care pensionarii pot primi reducere.

Motivele invocate de operatorul de transport pentru mărirea tarifelor sunt cheltuielile materiale și cu personalul, scumpirea combustibilului, majorarea salariului minim pe economie și creșterea unor taxe, potrivit lui Andrei Filip, consilier în compartimentul responsabil de transportul în comun din cadrul Primăriei.

Făgărășenii nu sunt de acord cu majorarea și nici primarul Gheorghe Sucaciu, care a declarat în emisiunea Liber în FM că este prea mare creșterea solicitată de AXI.


Apreciază
Distribuie