„Mama şi copilul” în casă nouă

Programul social „Mama şi copilul” se desfăşoară de luna aceasta sub un nou acoperiş. Cele 16 mame şi 50 de copii, împărţiţi pe trei grupe, nu se mai întâlnesc la fosta şcoală germană de pe strada Libertăţii, ci la fosta grădiniţă germană de pe strada Inului.

Acest program este unul social, educativ şi gratuit şi se adresează familiilor defavorizate cu risc de abandon. Mamele şi copiii lor merg de două ori pe săptămână la întâlniri cu cei de la Serviciul de Asistenţă Socială, unde învaţă cele mai elementare lucruri, de la cum să salute şi cum se aşează o masă până la cântece, poezii şi jocuri. Copiii iau şi o mică gustare în timpul cât se află aici.

DSCN2595

La nivelul Făgăraşului acest program se derulează de trei ani cu contribuţie financiară din partea unei fundaţii din Hamburg, fundaţie care poartă numele „Copilul”. Acest ONG finanţează dotările centrului, chiria către Biserica Evanghelică şi masa zilnică.

Reno Depo
Firma servicii renovare
Demgy
Monumente funerare
JTTI
Spalatoria Aqua Carpet
Florian Shaorma
Sumi Agro - Mospilan

Inaugurarea noului sediu, deşi este folosit de la începutul lunii, a avut loc abia ieri în prezenţa partenerilor germani.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie