Simulare de cutremur reuşită

 

Elevii de la Colegiul Naţional „Radu Negru” din Făgăraş şi cei de la şcoală gimnazială nr. 1, care aparţine Colegiului, au avut parte de lecţii speciale pentru conduita din timpul unui cutremur.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au demarat prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov lecţii de pregătire a elevilor în caz de seism şi realizarea unui exerciţiu de simulare. La şcolile din Făgăraş s-a alocat o oră din programa copiilor pentru recapitularea noţiunilor de bază despre cutremure şi modul de comportare al elevilor, personalului didactic şi auxiliar în cazul producerii unor seisme majore.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Spalatoria Aqua Carpet
JTTI
PSD - alegeri locale 2024
Amanet King Onix
Agromar
Firma servicii renovare

Miercuri, 30 octombrie, în pauza de la ora 10.00, clopoţelul a sunat la Şcoala nr. 1 mai mult de 2 minute, astfel că elevii şi-au dat seama că trebuie să iasă din sala de clasă calmi, ordonaţi şi însoţiţi de profesorul de la ora respectivă. Astfel, în mai puţin de 3 minute, toţi micuţii  s-au adunat în curtea şcolii, feriţi de posibilele pericole în caz de cutremur.simulare

Este de menţionat şi faptul că la acea oră, în şcoală se aflau peste 500 de elevi însoţiţi de 31 de dascăli. Exerciţiul a mers ca la carte, astfel că părinţii elevilor pot sta liniştiţi, pentru că odraselele lor ştiu ce au de făcut în cazul nefericit în care un seism ar avea loc chiar în timpul cursurilor.

 

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie