Măsuri împotriva secetei, la Comăna: o nouă sursă de apă și o stație de epurare

foto: FB/Jurnal de Comăna

Autoritățile locale au început demersuri pentru combaterea secetei, la Comăna.

Fenomenul cu care se confruntă în fiecare vară localnicii de aici ar putea fi stopat, prin utilizarea unei noi surse de apă.

Gospodăriile din comună urmează să fie alimentate din Valea Comănii, după ce Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor aprobat solicitarea primăriei și a decis că pot fi captați și furnizați 5 litri pe secundă. Un debit suficient pentru ca problema să fie rezolvată pe timp de secetă, spune primarul Viorel Grusea.

Reprezentanți ai Sistemul de Gospodărire a Apelor Brașov au fost deja pe teren, au ridicat probe și spun că apa poate fi consumată, potrivit edilului.

Bilka
Salco
Copy Center TMF

„Noi avem un izvor de suprafață care e influențat tare de starea vremii, cel care alimentează rețeaua pe cele patru sate, și când e secetă vara nu mai avem apă suficientă. Am ajuns la concluzia că trebuie să facem o captură de mal și să luăm apă din Valea Comănii”, ne-a declarat Viorel Grusea.

Va fi achiziționată și o stație de epurare a apei. Aleșii locali din Comăna au prins deja în bugetul local suma necesară, iar lucrările ar urma să fie realizate în regie proprie până la sârșitul acestui an, după ce vor fi obținute toate avizele necesare.


Apreciază
Distribuie