Medici de familie din toată țara protestează la Guvern

Medicii de familie şi pacienţi din toate judeţele ţării ies astăzi în stradă, de la ora 11, să protesteze din cauza banilor puțini alocați cabinetelor de familie și din cauza  birocrației.

2000 de medici merg în fața Guvernului să militeze pentru un act medical curat, pentru o asistenţă primară puternică și pentru a-și reînnoi jurământul de medici.

Ei sunt nemulțumiți şi pentru că nu pot elibera anumite reţete, iar asta îi obligă pe bolnavi să alerge de la un specialist la altul.

Acţiunea de protest este organizată de „Coaliţia Solidari pentru Sănătate” constituită la sfârşitul lunii octombrie şi din care fac parte nouă asociaţii ale medicilor şi pacienţilor, între care Societatea Naţională de Medicina Familiei, Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie şi Salvaţi Copiii, scrie news.ro

Demgy
Mobila SH
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Reno Depo

Pacienții nu vor fi afectați de proteste, potrivit președintelui Societății Naționale de Medicină de Familie, Rodica Tănăsescu.

În urmă cu două săptămâni, sute de medici de familie au pichetat sediile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, din toată ţara. Atunci au depus un memoriu cu propriile revendicări.


Apreciază
Distribuie