Mierea falsă a fost înlocuită cu una de fabricaţie românească

Mierea falsă din Bulgaria, care era produsă în laboratoare şi nu în guşa albinei, a fost înlocuită cu una de fabricaţie românească. Mierea făcea parte din coşul de alimente comunitare destinat făgărăşenilor cu venituri mici. Peste 2.000 de oameni din municipiu au avut dreptul de a primi alimente gratuite.

Primii care s-au dus în toamnă să le ridice au primit şi câte un borcan de miere, până s-a constatat în baza unei analize de laborator că mierea era artificială, produsă din glucoză şi purta, nemeritat, denumirea de „miere de albine”. Astfel că a fost retrasă din rândul alimentelor.

Acum, la Făgăraş s-au primit 500 de cutii de miere de fabricaţie românească, în greutate totală de 127 de kilograme. Cutia are 250 de grame, expiră în iulie 2015 şi a fost ambalată în judeţul Prahova, a explicat Ciprian Mocan din cadrul Serviciului de Asistenţă Socială.

Pensiunea Confort Morosanu

Cei care au apucat să-şi primească alimentele, dar fără miere, pot merge să-şi ridice cutia de miere în fiecare zi de luni până vineri, de la Cantina de Ajutor Social de pe strada Ion Codru Drăguşanu.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie