Deputații Mihai Popa și Mihai Mohaci pleacă din PSD, la Victor Ponta

Deputatul de Brașov Mihai Popa a anunțat luni că pleacă din PSD la partidul Pro România, condus de fostul președinte PSD Victor Ponta, potrivit PRO TV.

Făgărășeanul se alătură altor trei deputați care fac același gest, între care și brașoveanul Mihai Mohaci, cu state vechi în Partidul Social Democrat. Ponta susține că are un număr suficient de deputați ca să-și facă grup parlamentar, iar președintele PSD Liviu Dragnea riscă să piardă majoritatea din Parlament, potrivit aceleiași surse. După aceste plecări, PSD și ALDE vor pierde majoritatea la Camera Deputaților, unde au rămas doar cu 163 de parlamentari, deși au nevoie de 165.

Mihai Popa a candidat la sfârșitul lunii octombrie la șefia PSD Făgăraș, pierzând în fața lui Ion Negrilă. Deși Popa a fost unicul candidat, inițial, Negrilă a fost propus în ultimul moment și, ulterior, ales președinte al organizației făgărășene.

Bikeathon 2019
Monumente funerare

Deputatul care a ales să plece la Pro România a fost trimis în judecată de DNA la sfârșitul anului trecut, fiind acuzat de santaj și trafic de influență. Dosarul se află pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție, următorul termen fiind programat pentru marți, 11 decembrie.


Apreciază
Distribuie