Ultimii luptători anticomuniști din Țara Făgărașului, omagiați în Cetate

Ultimii opt luptători anticomuniști din Țara Făgărașului au fost omagiați de Primăria Făgăraș, de Ziua Națională a României.

Primarul Gheorghe Sucaciu a oferit fiecăruia dintre ei o medalie, o diplomă și câte 500 de lei, în semn de apreciere pentru contribuția pe care au avut-o în lupta împotriva dictaturii Partidului Comunist Român.

Eugenia Petrișor, Ioan Bucelea, Vasile Bucelea, Cornel Șovăială, Victor Han, Virgil Socol, Ioan Pasăre și Augustin Răduț sunt singurii foști deținuți politic care se mai află astăzi printre noi.

Monumente funerare
Salco

„Am fost luaţi prin surprindere când ni s-a comunicat că vom fi onoraţi cu organizarea acestui eveniment, chiar în ziua de 1 decembrie, cu ocazia Centenarului. Ne-am întrebat de ce şi am găsit următorul răspuns: o parte însemnată dintre cei care au înfăptuit Unirea la 1918, au fost în 1944 aruncaţi în temniţe comuniste unde ne-am întâlnit şi am pătimit împreună. În numele foştilor deţinuţi politic şi a urmaşilor acestora, în numele deportaţilor, strămutaţilor şi a celor căzuţi în munţi, îmi exprim recunoştinţa organizatorilor acestui eveniment”, a declarat Ioan Bucelea, secretarul Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic.


Apreciază
Distribuie